DZIEW/CZYNY 2014: 8 MARCA

WEGAŃSKI PORANEK Z DZIEW/CZYNAMI

Warsztaty kulinarne „Smaki Nałkowskiej i jarska kuchnia dwudziestolecia”   rozpoczęły tegoroczną edycję DZIEW/CZYNÓW na 8 marca. Wzięło w nich udział 20 osób. Była to okazja do poznania przepisów i przygotowania z nich potraw, inspirowanych dwudziestoleciem międzywojennym. Uczestnicy i uczestniczki przygotowali potrawy na śniadanie, które było otwarte dla wszystkich mieszkańców i mieszkanek Białegostoku.  Miejsce: Kawiarnio-księgarnia „Spółdzielnia”, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 8/1

dziew/czyny warsztaty kulinarne dziew/czyny - śniadanie

DZIEW/CZYŃSKIE PROJEKCJE
Była to okazja do zapoznania się z filmami krótko- i pełnometrażowymi o tematyce antydyskryminacyjnej, feministycznej, genderowej. Miejsce: klub „Niepamięć”, ul. Spółdzielcza

dziew/czyny -projekcje

PARTY NAŁ!kowska
Wieczór rozpoczął się pierwszym w Białymstoku slamem muzycznym, podczs którego można było posłuchać amatorów i amatorki a także profesjonalnych twórców i twórczynie. Oprócz zaplanowanych występów, slamerzy zgłaszali się spontanicznie, zespoły się mieszały, łączyły w nowe duety, publiczność żywo reagowała.
Następnie DZIEW/CZYŃSKIE didżejki Miss Blue Velvet – dj Pralinka – Nala Selecta przejęły paniowanie. Zmiana Klimatu wypełniona była dziew/czyńskim szaleństwem do rana!

dziew/czyny - slam muzyczny dziew/czyny - party

 

Reklamy